Tehnika

Leinan oma vana arvutit ja valin uut

Nuuks…mu arvutit ei saanudki korda. Ema mees Raivo parandas küll lüliti ära, aga pärast kui ta arvutit kokku hakkas panema, siis ta ei saanud mingit klaviatuuri pistikut enam tagasi. Raivo ütles selle arvuti kohta, et “on ikka paras logu” :D. Eks ta ole vana ka juba, 8 ja pool aastat umbes. Aga ma olen ikkagi nördinud, et arvutile ei saanud saatuslikuks mitte mingi it-alane probleem, vaid tavaline mehaaniline. Olen pettunud ja ei ole ka. Mingis mõttes on täiega lahe uut asja osta, ikkagi new and shiny. Saab jälle valida. Vanal olid mitmed probleemid veel peale selle lüliti. Esiteks hakkas hiljuti pistikupesa ühendus katkema lambist, teiseks oli aku suutlikkus arvutit sees hoida juba pea olematu ja kolmandaks ei avanud ta ammu-ammu enam mul ei Skype’i ega ID-kaardi haldustarkvara. Nii et ma pangas sain käia, aga allkirjastada dokumente ei saanud.

Nüüd ma hakkan siis uut vaatama. Ma arvan, et see võiks olla pigem HP või Dell, aga ma kaldun pigem HP poole. Meie perele on alati meeldinud HP. Minu isa tõi umbes 2004. või 2005. aastal perre esimese HP, see pidas tal kaua vastu. Minul oli enda esimeseks isiklikuks sülearvutiks Samsungi blönn, millega ma üldse rahul ei olnud, tegin sellega veel tõlketööd, kui ta oli juba vana ja aeglane. Lisaks oli ta ainult-Windows-Vista-arvuti, mis oli ju täiega nõme operatsioonisüsteem Windowsil. Siis pärast Samsungi ma ostsin kalli raha eest selle HP äriklassi arvuti, mis mul nüüd otsad andis. Ja mu ema ostis paar aastat tagasi uue kasutatud HP, millega ma seda postitust kirjutan. Ma hakkan sellega juba ära harjuma, täitsa hea arvuti, ainult videot avab aeglasemalt kui minu vana arvuti.

Ma leidsin e-poode sirvides kolm arvutit, åhe laptopid.ee lehelt ja kaks klickist:

HP Probook 430 G6

Sülearvuti HP 14 (2020) Ryzen3 8GB 256GB

Sülearvuti HP ENVY x360 15 (2019) Ryzen5 8GB 512GB

Esimene on äriklassi arvuti ja see oleks muidugi kõïge parem, aga maksab ka kaks kord rohkem kui teine odavklassi sülearvuti. Ema ja Raivo suunavad mind odavaima juurde, öeldes, et nad lähevad ühte moodi kiiresti katki ja pole tänapäeval väga parandatavad. Aga ma ei tea, mul see vana äriklassi arvuti pidas ju kauem vastu kui arvutid tavaliselt. Mulle ei meeldi ka, et viimasel kahel on puutetundlik ekraan. Ma olen vanakooli inimene, ma ei arva, et sülearvutil peaks selline asi olema. I don’t know how I feel about that. Lõppude lõpuks ma ei tea, mida valida. nad näevad nii ühesugused välja ja sisult on viimased kaks ka väga sarnased, aga ma vaatan täna veel teistes netipoodides ringi. Sel nädalavahetusel peaks midagi ära ostma.

 

Lisa kommentaar