Filmid/sarjad

Miks mulle meeldib: Charmed

Jätkan oma blogis uut sarja “Miks mulle meeldib”, mis hõlmab siis teile oma lemmikseriaalide tutvustamist. Need sarjad küll tutvustamist ei vaja, aga ma räägin sellest, miks mulle neid meeldib vaadata ja äkki saate nende kohta midagi uut teada.

Charmed ehk võluvägi ehk minu lemmiksari läbi aegade. Ma olen Võluväge fännanud alates sellest, kui see kunagi Kanal 2-s eetrisse läks. Ma mäletan hästi, kuidas ma ootasin kannatamatult alati uut hooaega, mida sai Kanal 2-st vaadata vist kuni 4. hooajani. Kas ma hakkasin pärast seda isa läpakast vaatama, seda ma ei mäleta, aga ma mäletan seda uue hooaja ootamist. Naljakas, kuidas nüüd saab igal ajal igal pool vaadata nii palju kui tahad, ei mingeid reklaame, mingeid katkestusi. Olid ikka ajad. Minu meelest oli võluvägi parim just, siis kui Prue veel elus oli. See oli the golden age.. Samas oli 4. hooaeg ideelt ja teostuselt kõige parem hooaeg kogu sarja jooksul. Mulle meeldisid esimesed kolm hooaega sellepärast, et siis oli seda õdede lähedast suhet kõige rohkem. Nt esimene hooaeg lõppeb peaaegu iga osa õdede  ühisstseeniga. Peale esimest hooaega imbusid sarja rohkem boyfriendid ja see aspekt hakkas vähenema. Mulle ei meeldi, mida mida hilisem excecutive producer Brad Kern sarjaga tegi, sarja looja Constance M. Burge’i ajal oli sari kõige lahedam, see on siis 4. hooaja lõpuni. Prue, Piper ja Phoebe olid lihtsalt nii lähedased, et mina kunagi tahtsin olla osa nende perekonnast, ma unistasin, et mul oleks kas või üks õde, kellega ma oleks siis kindasti nii lähedane, nagu Prue, Piper ja Phoebe omavahel. Nüüd suurena saan ma aru, et ilmselt, kui mul ka õde oleks, siis ei oleks me nii lähedased, sest see oli televisioon + siis see, et nad olid nii lähedased, sest nad võitlesid koos deemonite vastu ja see juba lähendas. Me nägime 1. osas, et enne nõidadeks saamist nad nii lähedased ei olnud.

Minu läbiaegade lemmikepisood tuleb aga üldse 5. hooajast, kui sarjaga oli juba liitunud Rose McGowan  kadunud õe Paige’i rollis. Minu meelest oli 5. hooaja 20. episood Sense and Sensibility nii ideelt kui ka teostuselt parim episood üldse.  See oli episood, kui deemonahv varastab Paige’ilt rääkimisväime, Piperilt nägemise ja Phoebe kuulmise. See, kuidas õed siis kokku saavad ja omavahel suheldud peavad saama on good television.  See oli ka episood, kus kuulsime Rose McGowanit laulmas. Lisaks meeldivad mulle veel episoodid s05x15 The Day the magic Died, 2×12 Awakened, 2×22 be Careful What You Witch for, 3×22 All Hell Breaks Loose (selle ma salvestasin omal ajal VHS-ile ja vaatasid seda lõputult ja nutsin kui Piper suri, nii et seda ei suudagi praegu vaadata) ja 6×03 Forget Me… Not. Need alates 5 hooaja ja 6. hooaja 2-osalised episoodid mulle üldse ei meeldi.

Võluvägi on ju selline seriaal, et selle ümber on pidevalt ka skandaalid keerelnud. Ilmselt paljud mäletavad, kui suur skandaal oli siis, kui Shannen Doherty lahkus. Pean ütlema, et pärast sarja lõppemist ma enam taustaga ennast kurssi ei viinud, nii et mõned asjad allolevast videost on mulle uudiseks. Selle video põhjal tundub mulle, et kõik näitlejad peale Shannen Doherty (Prue) ja Holly Marie Combsi (Piper) vihkasid üksteist. Seda, et sarja näidanud kanal sarjast ei hoolinud, teadsin ma juba enne. Aga tegelikult on see kurb, et nad üksteist vihkasid. Vot mis näitlemine on, suudavad nii hästi ekraanil näidata, et armastavad üksteist.

Ok, fun facts to know and tell.

  • Holly Marie Combs on ainuke näitleja, kes on mänginud kõikides episoodides, sealhulgas eetrisse mittejõudnud pilootosa. Mäletatavast mängis pilootosas Phoebe’it teine näitleja. kui nad pidid episoodi uuesti filmima, siis ei olnud sarja tegijatel piisavalt raha ja eelkõige Shannen Dohery pani õla alla, mis on põhjustnud selle, et pärast Shanneni lahkumist ei tohtinud Pue’st pildiliselt haisugi olla. Shannenile kuulusid kõik Prue tegelaskuju õigused.
  • Kõige rohkem fännikirju ei saanud mitte neli peaosatäitjat, vaid õdede ema mänginud Finola Hughes.
  • Brian Krause (Leo), Julian McMahon (Cole) ja Kerr Smith (Agent Brody 7. hooajal) proovisid kõik detektiiv Andy Trudeau rolli.
  • Cole’i roll oli algselt mõeldud 7 episoodiks, aga tegijatele meeldis nii väga Julian McMahoni rollitäitmine ja keemia Alyssa Milanoga, et nad pikendasid tema rolli.
  • Halliwellide häärber asub tegelikult aadressil 1329 Carroll Avenue, Los Angeles, California.
  • Michael Bailey Smith mängis sarja vältel erinevaid deemoneid, sealhulgas The Source’i, Shaxi ja üht Grimlockidest 3. hooajal.

Igal juhul ma soovitan sarja kõigile naistele, sest see on eelkõige piigade sari. Ja kui Sa oled seda juba kunagi vaadanud, siis soovitan uuesti vaadata, sest aju unustab.

3 kommentaari “Miks mulle meeldib: Charmed”

      1. Jaa, mul oli vist ka nii, et alguses vaatasin paar osa, siis mõtlesin, et pole ikka see, aga siis kunagi, kui oli igav ja muud polnud teha, andsin uue võimaluse. Mingil hetkel läks ikka väga põnevaks. 🙂

Lisa kommentaar